Kamerun

Reis på Gorilla trekking i Kamerun
 

Reiser til Kamerun - en miniatyr av Afrika!

Kamerun er en republikk i det vestlige Afrika som strekker seg over 1200 km fra nord til sør. Landet kalles ofte "en miniatyr av Afrika" ettersom naturen og dyrelivet er så mangfoldig og variert her. Du vil finne både regnskog, palmestrender, vulkaner, ørkener og savanner i ett og samme land! Hos KILROY finner du billige reiser til Kamerun!

Halve Kamerun er dekket med skog, men landet består også av fjell, ørken og savanner - i tillegg til palmekledte sandstrender der du kan slappe av i solen og spise fersk sjømat til alle måltider! En reise til Kamerun garanterer deg en smak av alt det beste Afrika har å tilby.

Kameruns forhistoriske regnskoger

Noen av Afrikas eldste regnskoger ligger i Kamerun og er bebodde av en lang rekke ulike dyrearter. I landets nordlige deler kan du blant annet besøke Parc National de Waza der det finnes både løver, elefanter, gaseller, sjiraffer og ulike fuglearter. Når du reiser til Kamerun bør du definitivt sørge for at du får oppleve disse frodige og eksotiske delene av landet!

Mount Cameroon

Mount Cameroon er en 4095 meter høy vulkan og dermed landets høystliggende punkt, i tillegg til en av Afrikas største vulkaner. Den ligger ved kysten og omkranses av frodig regnskog - et vakkert syn for øyet! Mount Cameroon er fremdeles aktiv, men det stopper likevel ikke store turgrupper i å utforske vulkanen hvert eneste år. I Kamerun kan man også finne Mandara Mountains med sine bratte klipper og isolerte landsbyer spredt omkring i fjellene. Begge steder er på listen over de mest interessante høydepunktene under en reise til Kamerun.

Havstrømmer fra Europa

Det er ikke bare landskapet som er variert i Kamerun, landet har inflytelse fra en rekke ulike kilder. Gjennom mange år var landet en tysk koloni, og etter 1. Verdenskrig tok Storbritannia og Frankrike over. Øst-Kamerun ble selvstendig i 1960, mens Vest-Kamerun ble det samme året etter.

Grotter og lokalkunst i Kamerun

Det bor om lag 17 millioner mennesker i Kamerun. Hovedstaden heter Yaounde og ligger i et bakkelandskap rundt 200 km øst for havnebyen Douala. Blant attraksjonene i Yaounde finner du blant annet klosteret Benedictine og et museum med lokal kunst. Litt utenfor byen ligger det flere grotter, også kjent som Akok-Bekoe, som man kan besøke.

Kameruns ulike dialekter

De offisielle språkene i Kamerun er engelsk og fransk, men siden det lever mer enn 200 ulike etniske folkegrupper i landet så er det i tillegg naturlig nok mange forskjellige dialekter som også blir brukt. Kamerun er rikt på olje, noe som har resultert i både økonomisk vekst og politisk uro. Landets er i tillegg kjent for den tradisjonelle musikken Makossa og det vellykkede nasjonallaget i fotball som nesten alltid deltar i verdensmesterskap.

Kontakt