Komorene

Solnedgang ved Komorene
 

Reiser til Komorene - hemmelig og himmelsk!

Komorene er en øystat bestående av en gruppe med små øyer som sprer seg utover et område i India havet, nærmere bestemt I Mosambik kanalen som ligger mellom det Afrikanske fastlandet og Madagaskar. Det er noe skjermet og mystisk med Komorene, her er det ingen luksus hoteller eller ekstravagant uteliv å spore.  Dette er et sted du bør reise til hvis du behøver å komme deg bort fra dagliglivets kjas og mas for en stund! Hos KILROY finner du billige reiser til Komorene!

Hvis du drømmer om en luksusferie på et ekstravagant hotell eller resort der du kan ligge ved svømmebassenget og drikke fine drinker hele dagen er nok ikke Komorene noe for deg. Du kan enkelt finne en fin strand å slappe av på her men miljøet og atmosfæren på Komorene vil nok få deg til å være litt mer aktiv. Her kan du gå på oppdagelsesturer i regnskogen, eller over ørkenlignende landskap som er skapt av lava fra verdens største aktive vulkan, Mt. Kartala som ligger på hovedøyen Grand Comore. Vulkanen hadde utbrudd så sent som i 2005.  En reise til Komorene vil være en opplevelse for livet!

Den dramatiske historien til Komorene

Utenom Grand Comoro inkluderer Komorene øyene Mohèli og Anjouan pluss noen ubebodde atoller og rev. Landet hadde tette bånd med Islamske samfunn på østkysten av Afrika og Midtøsten, og øyas fargerike historie som koloni og base for Europeiske sjøfartsnasjoner reflekteres i innbyggerne. Folkene her er etterkommere av arabere, afrikanske slaver, persiske sultaner og portugisiske pirater. Det finnes også en fjerde øy, Mayotte som hører til Frankrike. Mohèli er den peneste øyen av de fire, den lever opp til ideen om et paradis; kritthvite strender, banantrær, vaniljelukt og ikke minst blomsteroljen fra ylang-ylang som er brukt mye i parfymer. Og nåtiden… Komorene er et av verdens fattigste land. Det er svakt befolket, og den politiske situasjonen er mildt kaotisk. Siden uavhengigheten i 1975 har det vært rundt tjue statskupp og selv om det de siste årene har vært fredelige tilstander her, bør en folkevalgt president være heldig om han får sitte så lenge at han kan få et maleri laget av seg selv.

Reis til Komorene med tålmodighet i ryggsekken

Standard på fasiliteter for turister er ikke perfekt i Komorene, men det er nettopp på grunn av slike ting at dette er øyer som vil tiltale reisende som vil oppleve et primitivt levesett. Islam er den dominerende religionen på Komorene, og det er forventet at kvinner dekker seg til og tiltrekker seg minst mulig oppmerksomhet. Alkohol er ikke lov å nyte for noen, og ikke forvent at trafikken er i tide. Å reise på Komorene er en fin lekse i tålmodighet og evnen til å ta ting som de kommer. Viktigst av alt vil en reise til Komorene by på en uforglemmelig opplevelse!

Kontakt