Lesotho

Spektakulær natur i Lesotho
 

Reiser til Lesotho - en oversett edelsten!

Som plommen i egget kalt Sør-Afrika ligger det lille afrikanske landet Lesotho, et omtrent komplett ukjent territorium for de fleste europeere, men så absolutt et land som fortjener langt mer oppmerksomhet. Hos KILROY finner du billige reiser til Lesotho!

En reise til Lesotho er nesten som å tre inn i en helt ukjent verden. Et land så rent og utsøkt at du raskt, på en god måte, føler at du har verden helt for deg selv! Landet blir omtalt som "Himmelens Kongerike", noe som ikke er så vanskelig å forstår hvorfor. En stor del av landet består av fantastisk vakre fjellområder bebodd av stolte mennesker, og med massevis av muligheter for fotturer rundt i den unge naturen. 

Opplev Lesotho på hesteryggen

De mer avsides områdene av Lesotho er perfekt å oppleve fra ryggen av en lokal Basotho-ponni. Dette er et dødskult transportalternativ, spesielt ettersom du raskt blender inn med omgivelsene og dermed får en perfekt opplevelse i dette - i ordets beste betydning - rolige og fjerntliggende landet. Ja, en reise til Lesotho kan nesten føles som en reise tilbake i tid. Lesotho fungerer i tillegg som et utmerket avbrekk på rundreise i Sør-Afrika; som omkranser Lesotho på alle kanter og dermed uansett er vanskelig å unngå dersom man skal hit. 

Lesothos lavland og Sehlabathebe Nasjonalpark

Nå vel, "lavland" er kanskje ikke helt korrekt ordbruk ettersom Lesothos lavtliggende områder likevel er på rundt 1400 meters høyde, men det er i disse delene av landet du kan la deg fascinere av urgamle dinosauravtrykk og handle fra områdets utsøkte utvalg av særegent håndverk. Deretter kan du fortsette til Sehlabathebe Nasjonalpark, som er verdt en visitt alene på grunn av sin isolerte beliggenhet og barske natur. Her kan du nyte dyrelivet og naturen helt alene, eller på hesteryggen gjennom vakkert landskap og forbi glinsende vannfall. 

Semonkong, Malealea og Sani Pass er navnene på de beste om mest spennende stedene i Lesothos fjellandskap. Igjen, dette er fjerntliggende og relativt uoppdagede områder - så den aller beste måten å oppleve de på er ved å delta på en av turene våre som typisk strekker seg gjennom Sør-Afrika og andre land i det sørlige Afrika, og dermed også inkluderer Lesotho. Det er også rundt på disse fjellene du kan få med deg de unike Basotho-landsbyene. Mesteparten av landets fjell finner man i de sentrale og nordøstlige delene av Lesotho, og fra mange av disse kan man nyte helt utrolige utsikter over dalene nedenfor. 

Reise i og rundt Lesotho

Som allerede nevnt er en av de beste måtene å oppleve Lesotho på ved å delta på en rundreiser, hvor du slipper du å tenke på lokaltransport, overnatting og andre praktiske ting og kan heller konsentrere deg helt og fullt om å la inntrykk og opplevelser synke inn sammen med dine nye reisevenner. Men om du reiser på egenhånd så finnes den en rekke muligheter for lokaltransport til Lesotho fra Sør-Afrika. Det går for eksempel en minibuss daglig mellom Underberg i Sør-Afrika og Mekothlong i Lesotho via Sani Pass. Big Sky Coaches og Inter Cape har også daglige flygninger mellom Bloomfontein i Sør-Afrika og Maseru, hovedstaden i Lesotho.

Kontakt