Tunisia

Utforsk spennende ørkenlandskap i Tunisia
 

Reiser til Tunisia - spennende smak av Afrika

Fjell. Elver. Natur og frodige olivenlunder. Langstrakte strender med palmesus, Tunisia har alt og litt til. Vil du oppleve Afrika uten å reise for mye utenfor «the beaten track» så er Tunisia et godt utgangspunkt. Hos KILROY finner du billige reiser til Tunisia!

Solfylte Tunisia er en av Afrikas mest turistvennlige destinasjoner og her finnes det opplevelser og aktiviteter for alle, enten du foretrekker å nyte utsikten av havet fra solstolen, eller du vil ri på kamel i ørkenen. Tunisia byr også på spennende sightseeing i historiske omgivelser.  

Saltsjøer og oaser i Tunisia

En reise til Tunisia vil avsløre et allsidig og mangfoldig land som strekker seg helt fra Middelhavet til ørkenen i Sahara, og et landskap som endrer seg flere ganger underveis. Her finnes det store saltsjøer, majestetiske fjell dekket av furutrær, og oaser så langt øye kan se. Dette er bare noen av de flotte motivene du kan ta med deg hjem i kofferten og i minne etter en opplevelsestur i Tunisia.      

Tunisias historie

Fra 1881 - 1956 var Tunisia en fransk koloni, og det muslimske landet har fortsatt sterke bånd til Europa. Det har etterlatt seg synlige spor som gjenspeiles i en blanding av vestlig og østlig levesett.  

Lokale markeder og gatekafeer i Tunisia

Når man tar en spasertur i det Arabiske kvarter som finnes i både hovedstaden Tunis og flere andre byer i Tunisia vil man oppdage svingende gater og smau fylt med lokale salgsboder med kjøpmenn av alle sorter - klare til å forhandle en god pris på varene sine. Her finnes det restauranter som serverer sterk mat, og koselige gatekafeer som man kan slappe av med en kaffe i skyggen mens man observerer det travle livet rundt seg i de yrende handelsgatene. Disse spennende gatene, salgsbodene, kaffehusene og restauranter er det bankende hjerte av Tunisia. Tunisias arkeologiske must: Kartago Like utenfor hovedstaden Tunis ligger et av Tunisias absolutte høydepunkt og en arkeologisk perle; ruinene av byen Kartago som ble grunnlagt rett etter år 800 før Kristus og ødelagt etter ordre fra Cato te Elder i løpet av den tredje punerkrig i år 146 før Kristus. Hvis man er interessert i flere historiske opplevelser i denne regionen kan vi anbefale Bardo Museum, et bygning som for sin arkitektur alene er verdt å oppleve men som også inneholder arkeologiske funn fra hele Tunisia - alt fra «dødsmasker» som er avstøpninger av døde mennesker, til imponerende statuer.  

Filminnspillinger i Tunisia: Ong Jemal og Mos Espa

I Sahara-ørkenen sør i Tunisia finner man et område som heter Ong Jemal. Dette stedet har blitt brukt som kulisser i mange kjente spillefilmer. I Ong Jemal finner man en liten bebyggelse av små steinhus kjent som Mos Espa som garantert vekker interessen hos mange filmentusiaster. Her har nemlig mange av scenene til Star Wars filmene blitt laget og mange andre store filmer har også scener herfra  da landskapet er svært spesielt og nærmest måneaktig. Ong Jemal er et must på din reise til Tunisia!

Kontakt